THE WIND TUNNEL


_____________________________________

Large-Scale Interactive Architecture: Floor 1.0

 

- Interface perception of horizontal planar sites and of panoramic scale.

 

- The Wind Tunnel is a large-scale interactive multi-touch/user installation.

 

- The visitors are invited to experience a long corridor depicting virtual flow and air turbulenc: the Floor.

 

- The Floor can be modified to fit the site-specific requirements.

 

- The tunnel could namely be deployed in parrallel to moving escalators and in long transit spaces.

 

- The corridor is of an arbritrary dimension where the longest span would give the outmost vanishing point.

 

- The sensing surface is retrofitted into the floor using proprietary multi-touch ruggedized capacitive matrix.

 

- The visuals are synthesized in real-time by various particle systems and are displayed from the top via an array of video projectors.

 

- The soundscape is derived from the audience perturbation and it renders the sound of air flowing using real-time modifications of envelopes from white noise.

 

________________

The Wind Tunnel by:

 

Interaction and Entertainment Research Center (IERC),

Nanyang Technological University (NTU),

Singapore

 

Prof. Louis-Philippe Demers - Principal Investigator

Armin Purkrabek - Research Associate

Phillip Schulze - Research Associate

 

______________

Project funded by:

The Digital Realities Start-Up Grant

Nanyang Technological University

 

________

Thanks to:

Lee Shang Ping (IERC)

Chelsea Cheau-Shyr Wong (Interactive Media - School of Art, Design and Media)

vvvv.org

 

www.processing-plant.com

www.szeno.de

www.phillip-schulze.de

 

© Demers / Purkrabek / Schulze 2009

 

 

to top